lauantai 21. marraskuuta 2009

Allekirjoita adressi prkle!

Leevi Lehto on onnistunut keräämään ”Hesarin on julkaistava uusi arvostelu Timo Harjun kirjasta!”  facebook-ryhmäänsä 266 jäsentä. Hämmentävää. (Teemu ehkä kertoo kuinka monta allekirjoitusta samaiseen teemaan liittyvään adressiin on tähän mennessä kerääntynyt).

Tämä melkein masensi, mutta koska olen peruspositiivinen ihminen, niin päätän sittenkin innostua ja kerätä oman adressin.

Pyydän kaikkia allekirjoittamaan tämän vetoomuksen kommenttiosioon. Asia on mitä tärkein. Ainakin verrattuna siihen, että Hesarin pitäisi julkaista uusi arvostelu Harjun kirjasta. Sen puuttuminen ei sentään häiritse päivittäin kuin kahtasataakuuttakymmentäkuutta ihmistä. Ilmiö, josta puhun koskee kaikkia viittäsataaa runoblogien lukiaa päivittäin, takautuvastikin.

Lopettakaa seuraavanlaisten tuotosten julkaiseminen runo(ous)blogeissa:

1. Merkinnät joissa on kaksi tai useampi sanaa yhteenkirjoitettuna, jos tuotos ei löydy nykysuomen sanakirjasta.

2. Sanomalehdistä, googlettamalla tai mistä tahansan kerättyjä ”otsikoita” peräkkäin.

3.  Yksitäiset sanat johon on lisätty yksi kirjain.

4. Luettelo sanoista, joilla on tai ei ole mitään yhteyttä.

5. Sanat, joihin on lisätty tavuvi-iva, jotenkin jännään paikkaan.

6. L-koodi –tyylin tehdyt merkinnät. Kielto koskee myös merkintöjä, joissa L on ylösalaisin (L-koodi: kts. alla)

Ja vaikka ette allekirjoittaisikaan, niin minun sana on painavin. En aio toimittaa adressia minnekään, mutta vaadin kaikkia runopiireihin kuuluvia ja kuulumattomia käymään täällä lukemassa sen, koska muuten he väheksyvät minua.

Mutta jos kukaan ei allekirjoita, minä kirjoitan runon, jossa luettelen kaikki Lehdon fb-ryhmään liittyneiden nimet peräkkäin, ja se on runoutta se.

13 kommenttia:

 1. Tulisiko sana "lukiaa" tulkita lukuvihieeksi? (Punk-estetiikan kurssi jäi hamassa muinaisuudessa suorittamatta.)

  VastaaPoista
 2. Tulisiko tämä tulkita allekirjoituksekseksi vaiko vain protestiktiksi? Vapaamatkusjalla näyttäisi olevan Punk-estiikka hallussa ilman kurssiakin. Annan kolme tähteä, mutta

  moitin
  loitin
  liotin


  Ilmainen neuvo:

  Ei näin

  Tulisiko sana "lukiaa" tulkita lukuvihieeksi? (Punk-estetiikan kurssi jäi hamassa muinaisuudessa suorittamatta.)

  vaan näin:

  Olipa hieno postaus! Tulostan ja kehystän sen. Yks Kake pelasti taas päiväni.

  VastaaPoista
 3. Hyvä Kake! Mutta pitäis kieltää kans sulkujen sijoittaminen sanan sisään (esim. "runo(us)blogi", sori).

  Pieru

  VastaaPoista
 4. Arvoisa Pieru,

  olen täsmälleen samaa mieltä.

  yK

  VastaaPoista
 5. Moi,

  mä en ole tuota adressia allekirjoittanut, enkä tiedä kuinka monta siinä on mukana.

  Teemu

  VastaaPoista
 6. Harmi. Tiedätkö T missä sen voi allekirjoittaa? Ehkä minun pitäisi käydä allekirjoittamassa se, koska tästä adressista ei näytä muodostuvan kovin suureksi menestystarinaksi, ja haluan olla voittajan puolella.

  VastaaPoista
 7. Kai se siellä Facebookissa jossain on. Käsittääkseni sen voi allekirjoittaa liittymällä siihen ryhmään. En siis ole siinä ryhmässäkään.

  Mä oon muuten samaa mieltä noista L-runoista. Mä en haluu nähdä enää yhtään sellaista! Uusyhdyssanatkin ärsytti mua tosi pitkään, mutta Mikael Brygger tuli Turussa esittäneeksi niitä niin hupaisalla tavalla, että suostuin hyväksymään niitä aina silloin tällöin.

  VastaaPoista
 8. Onhan niissä mukanana tietenkin hyviäkin oivalluksia, mutta idea alkaa olla loppuun kaluttu. Yhdyssanoilla on leikkiminenhän on ollut suhteellisen yleinen harrastus myös muiden kuin runoilijoiden piirissä. Tosin muut eivät ole tainneet julkaista leikkien tuloksia blogeissaan.

  VastaaPoista
 9. Eikös piTÄIsi kieltää mYÖskin isot kirjaimet sANOjen keSKELlä?

  BTW, Saavatko muut kuin runoilijat käyttää 1960-luvun jälkeen kieleemme tulleita sanoja?

  Tai oikeastaan, sinua matkiakseni:

  Ei näin:

  1. Merkinnät joissa on kaksi tai useampi sanaa yhteenkirjoitettuna, jos tuotos ei löydy nykysuomen sanakirjasta.

  Vaan näin:

  1. Merkinnät joissa on kaksi tai useampi sanaa yhteenkirjoitettuna, jos tuotos ei löydy nykysuomen sanakirjasta tai Kielitoimiston sanakirjasta.

  VastaaPoista
 10. "Mutta jos kukaan ei allekirjoita, minä kirjoitan runon, jossa luettelen kaikki Lehdon fb-ryhmään liittyneiden nimet peräkkäin, ja se on runoutta se. "

  Kuul, kerrankin mä pääsisin runon osaksi! (Jos sijoittelet ne nimet jotenkin, tee nimistä vaikka X kirjain, niin silloin pääset saman tien visuaalisen runouden puolellekin)

  VastaaPoista
 11. Parasta olisi kieltää runoblogit tai sitten runoilijoita jahtaava etelän metia. Mutta kaikkea ei voi saada, ja siksi tyydyn listassa mainittuihin asioihin.

  Kiitän ehdottamastasi korjauksesta ja hyväksyn sen sellaisenaan. Pyydän, että kaikki allekirjoittajat ottavat sen huomioon.

  Kun vielä kuitenkin odottelen allekirjoituksia, niin en vielä lähde kirjoittamaan fb-runoa. Mutta palkitsen aktiivisuutesi ja kirjoitan sinut heti runoon, arveluttavaan sellaiseen.

  JOU!
  NI!

  yK

  VastaaPoista
 12. En käsitä miksi jokin lehden pitäisi kirjoittaa jokin arvotelu uusiks.
  TÄH
  --Ä
  --H
  (!)

  VastaaPoista