maanantai 8. marraskuuta 2010

kuvassa minä itse

Pari postausta ago aloittelemani valokuvastaminen on siirretty uuteen blogiin: kuvassa minä itse.

5 kommenttia:

 1. Kiinnostavaa kamaa, todella lupaava blogi. Jonain päivänä kymmenien vuosien päästä me juodaan kahvia keväisen Esplanadin varrella lehmusten availlessa silmujaan ja ihmetellään miten pitkälle Kake rakensi todellisuuttaan ennen kuin sai kasvot ja äänen, kehon ja nimen. Tai sitten ei.

  Mut hauska anekdootti, jonka Maaria kertoi mulle kirjamessuilla oli, että jossain mikrofoniinpuhumistilanteessa videorunoilija j.p.sipilä otti sut puheeksi ja sanoi että "niin, se kake on täältä turusta" - ja yleisössä kävi kohina "paskat se mistään turusta oo."

  VastaaPoista
 2. Kiitos tuosta anekdootista. Minulla oli ajatuksena kiertää kirjamessuilla eri runotilaisuuksissa, mutta projekti tyssäsi ensimmäisen rastin haasteellisuuden aiheuttamaan uupumiseen. Otin Leevi Lehdon edessä salaa valokuvan Kortteisen teoksesta Hesari-viireineen.

  En tiedä kauanko jaksan tätä uutta blogia pyörittää. Sen idea tuskin kantaa kovin pitkään. Katsotaan miten käy.

  Esplanadin kevät - se olisi oiva nimi 60-lukulaiselle elokuvalle.

  VastaaPoista
 3. Joo, hyvää blogikamaa ehdottomasti. Kyllä niitä sfääriin mahtuu - ainakin joksikin aikaa, kuten omasta kokemuksestani tiedän.

  Myös Aksun kehittelemä visio on kiehtova - ja toi heti mieleen elokuvan Juurakon Hulda vuodelta 1937. Siinä on kohtaus, jossa Hulda istuu Espan penkillä Kämpiä vastapäätä ja tekee tuttavuutta ravintolasta purkeutuvan herraseurueen kanssa. Vaan oliko vuodenaika kevät vai muu välikausi? Ainakin muistikuvissani oli.

  Muuten olen sitä mieltä, että Kake on Keravalta - noin vaan ystävällismielisenä löylynheittona siis.

  VastaaPoista
 4. Oiekasti mä elän Porin hautausmaalla ja syöksyn keskiöisin prätkällä ratsastaen ulos mausoleumistani.

  http://www.youtube.com/watch?v=9GNhdQRbXhc

  VastaaPoista
 5. Hulda Juurakko ottaa ja lähtee köyhästä Juurakon talosta Helsinkiin parempaa elämää etsimään, mutta erinäisten takaiskujen jälkeen löytää itsensä masentuneena Esplanadin penkiltä. Joukko mieskansanedustajia korjaa tytön parempaan talteen ja vie hänet tuomari Kaarle Soratien upeaan residenssiin. Herrasmiehet hurmaantuvat Huldan välittömyydestä ja suorapuheisuudesta, tosin he suhtautuvat häneen hieman alentavasti. Vain tuomari Soratie on hieman vastahakoinen Huldan suhteen. Miehet väittelevät keskenään, onko kaupunkiin tullut Hulda sosiaalinen ongelma, sillä pitäisihän maaseudulla toki töitä riittää. Soratien kanta on, että juuri tämän seikan vuoksi "Hulda on väestöprobleeman huippu". Herrasmiehet ennustavat Huldalle synkkää tulevaisuutta. Soratie kommentoi: "Hulda on probleema, joka pannaan pöydälle seuraavaan istuntoon". Hulda on kuitenkin faktum. Hän saa yöpaikan ja työpaikan kotiapulaisena varakkaan ja vapaan tuomarin luona. Huldalla on kokemusta alalta, hän on ollut aikoinaan muun muassa hienon Niskavuoren rusthollin sisäkkönä.

  VastaaPoista