sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Vähemmän kuin täydellistä

Saanko luvan? Olla, olla kunnolla. Kirjoittaa runon. Olla kunnolla. Jos kauniisti pyydän? Miksi kaikki hilseilee? Tämäkin. Ensin lupaava alku. Sitten. Sitten ei mitään. Lopulta.

Mikset ole hauska? Voisitko olla edes huvittava. Naurettava. Hieman. Vähän. Edes. Ollut pitkiin aikoihin? Valuitko? Miksi valuit? Mukaan. Pysynyt poissa. Jäänyt, jättäytynyt. Mikset?

Sano jotain hauskaa. Vittu. Sano jotain epäuskottavaa. Vittu. Sano jotain katu-uskottavaa. Vittu Sano jotain ironista. Vittu. Sano jotain tosi rajua. Vittu. Sano jotain metaironista. Vittu. Sano jotain. Vittu. Kerro vitsi. Vittu. Sano, että rakastat minua. Vittu. Ole hiljaa. Vittu. Voisitko olla hiljaa? Vittu. Sano vittu.

Joskus kun melkein uskoo runouteen, runoihin, niin onneksi muistaa, että tilastotiede tekee sen aina paremmin.  Ave tilastokeskus, heil Soininvaara! Buu Nihil Interit, alas Helsinki Poetry Connection!

Kurssi laskee! Me hukutaan. Tehkää tukiostoja. Muuten me hävitään kaikki. Stefan Wallin osta, osta, osta, osta! Sinnemäki osta! Andersson! Kaikki, ostakaa omia runojanne, ostakaa ristiin toistenne runoja, nyt on kansallinen hätä. Elop pelasta meidät! Osta Kortteista, osta Mannista, osta, ostakaa  Kokkoa, ostakaa Susiluotoa, Tavia, Laaksosta, Rundgrenia, Haasjokea ja Westerbergiä! Ostakaa... ostakaa... ostakaa... takaa... kaa... a...  Voi vittu! Runokupla puhkeaa! Me vajotaan. Myykää! Myykää!

Vähemmän kuin täydellistä.

2 kommenttia:

  1. Tässä täydellisyys hipoo vittua. Vittu!
    Vituiks män....

    VastaaPoista
  2. niin män, pärkkele. ei auta. tai... no, jos Sauli tekisi tukiostoja, niin ehkä se pelastaisi. mutta tekeekö se niitä? ei tee!

    VastaaPoista