tiistai 20. joulukuuta 2011

yks palkinto 2011

Tapani Kinnusen ehdotusta noudattaen perustin oman kirjallisuuspalkinnon. Tosin se saattaa olla enemmän runopalkinto kuin kirjallisuuspalkinto. Palkinto on oikeus käyttää aateluudesta kielivää arvonimeä yks oman nimensä edessä. Vuoden 2011 palkitut ovat seuraavat.

yks Janne Kortteinen palkitaan erityisesti runouskeskustelun liittyvistä ansioistaan. Raadin erityinen kiitos vuoden pedagogisimman dialogin käymisestä yhden Kaken kanssa:  http://runokorjaamo.blogspot.com/2011/12/sivistykaa.html#comment-form

yks Vastakaanon palkitaan siitä, että se on koonnut yhteen kaikki riidan aiheet onnistumatta suututtamaan tai edes harmistuttamaan ketään. Mitä helvettiä?

yks Tuli ja yks Savu palkitaan epäsäännöllisistä elämäntavoista. Arto Melleri olisi kateellinen.

yks Sami Liuhto palkitaan vuoden sekavimmasta ja noin kahdeksanneksi kännisimmästä runoesitelmästä Turun Runoseminaarissa. Kännisemmistä esitelmistä kolme kuultiin samana iltana ja niistä kaksi  tuli Sami Liuhdon suusta. Kolmas tuli jostain muualta.

yks Luutii, yks huoneentaulu,

yks Liisu palkitaan vuoden mahtavimmasta kirja-arviosta: http://pikkuliisu.blogspot.com/2011/12/itsekseen-muuttuva.html

yks yks palkinto palkitaan parhaimpana vuoden kirjallisuuspalkintona.

yks Kinnunen palkitaan, koska vaikka yhden Kaken luultiin olevan Kinnunen, Kinnunen luuli yhden Kaken olevan joku muu ja yksi Kake luuli olevanansa yks Pauliina Haasjoki, joka palkitaan siitä, että hän luuli olevansa yks Kake. Mutta miksei kukaan luule olevansa Aleksis Salusjärvi?

4 kommenttia:

 1. ai niin, yks Harry Salmenniemi palkitaan myös siitä, että senkin on epäilty olevan yks Kake. yks Kake ei ole ikinä luullut olevansa Salmenniemi, vaikka joskus on ollut samanlainen olo.

  VastaaPoista
 2. Tää oli hyvä, mäkin olen pohtinut kirjapalkinnon perustamista, joka ottaisi huomioon tän meidän ajan, jossa kirjapalkintoja jaetaan suurin piirtein saman verran vuodessa kuin iso kustantamo tuuttaa nimikkeitä pihalle. Kirjasta kertoo melkein enemmän se että sitä ei ole huomattu missään kuin sen saamat palkinnot tai ehdokkuudet.

  Tuohon vikaan kysymykseen, sen ontologiseen potentiaan ja peilistä tuijottavaan tyhjyyteen, ei liene olemmassa tyhjentävää vastausta.

  VastaaPoista
 3. meidänhän pitäs esim luutiissa laittaa hyvä kiertämään ja palkita vuoden paras kirjallisuuspalkinto. ja muita kategorioita. lähetetään siitä sitten lehdistötiedotteetkin, niin päästään heli laaksosen 30 000 ohraryynin (vai mitä ne ny oli) kanssa kulttuuriuutisiin.

  VastaaPoista