keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

pullaa kaikille!

On ehkä ihmeissään. Onko tämä runokokoelma? Onko tämä runouskokoelma? Onko sisällä runoja, kritiikkiä, sanataidetta vai tietokonepeli? Kykenevätkö valmiit käsitteelliset kategoriat ottamaan haltuun yks Kaken pääteokset? Vai ovatko ne neuvottomia yks Kaken kokonaisvaltaisen/sessa taideprojektinsa/ssaan, jossa Kake ja hänen elämänsä muuttuvat taiteen subjektista sen objektiksi, substantiivista verbiksi ja jäniksestä ankaksi?

Ihmettelee vain, mutta yks Kake kirjoittaa kolmannessa kertaluokassa. Väite, että yks Kaken pääteokset koostuvat runoista, saa oikeutuksensa siitä, että joku uskoo jonkun uskovan, että joku uskoo niiden olevan runoja. Siinä sitä on pullaa kerrakseen! Menikö sekaisin? Se ei haittaa, sillä pääteosten runot ovat niin nerokkaita (nerokkaita intertekstuaalisia rusinoita täynnä & herrain kanssa pellonlaitaa), että jos joku ymmärtää viisikin prosenttia näistä runoista tai viittauksista, niin joku oppii jotain uutta ja merkittävää. Bravo!!

Nyt onkin paikalla miettiä, että onko tämä esittelykin ensimmäisen kertaluokan poesiaa, toisen poetiikka vai kolmannen korvapuusti, ja se tekee hyvää aivoillenne. Pieni aivojumppa piristää, paitsi jos olette sellainen pieni söpönäisrunöilijä, jonka on parempi vain olla. Entä loogisia systeemejään rakastavat, elämästä vieraantuneet filosofit! Teillä ei ole toivoakaan runouden ymmärtämisestä. Te surkimukset! Te mitättömyydet! Saatatte osata analyysin, mutta osaatteko synteesin? Ette. Piste. Pilkku. Tarvitaan tiedotustukija, joka tietää, että kaikkea voidaan tarkastella teksteinä, tekstejäkin!

yks Käke on runottoman runon ruhtinas ja paradoksien taitamaton taitaja. Menkää hänen luokseen, ja hän muuttaa viisi leipää kahdeksi kalaksi, kaksi kalaa viideksi leiväksi ja Jyväskylään ja muuttaa sen Turuksi. Jos menee maine, sano Jarkko Laine, niin alus säilyi, jatkoi. Mistä ei voi puhua pulla suussa, siitä on vaiettava.

Pääteokseni I--III: 140x200 mm, 82 s., ISBN 978-952-215-187-2, taitto Make Copies, kansi yks Kake ja Make Copies. Paperikantinen
Kirja kerrallaan, Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki, kirja@lasipalatsi.fi, puh. +358-(0)9-6127798, fax +358-(0)9-61265715).Hinta EUR 14,00

Osta verkosta (EUR 14,00 + postikulut, kirjantamo.net)

4 kommenttia:

 1. mul alko vuotaa verta nenästä, kun luin tän

  VastaaPoista
 2. onnex vaan nenästä!

  yks Kake

  VastaaPoista
 3. maalasin eilen tokaa kertaa öljyväreillä ja taisin saada jonkun tärpättimyrkytyksen, ehkä se liitty vaan siihen, mut kun nauroin tälle niin alko vaan vuotaa, emmä tiiä mist se johtu

  hauskaa, että tulee kirja!

  terveisin Mömmö

  VastaaPoista
 4. kiitos kommentista tönne! kirjaan on kerätty pääteokseni (yllätys!), mutta olen muokannut niitä kirjaa varten ja mukana on jonkun verran uusiakin.

  aloitus sujuu mielestäni hyvin, mutta sen jälkeen... en tiedä.

  VastaaPoista