perjantai 18. kesäkuuta 2010

Objektiivinen kritiikki Sanakirjasta

Se kriitikko tai runouden sisäpiiriläinen, joka löytää Henriikka Tavin Sanakirjasta jotain oivaltavaa, kyseenalaistavaa, uutta, valheellista, lyyristä, virkistävää, kaunista, tavanomaista, rumaa, arvokasta, anarkistista, systemaattista, arvotonta, totuudellista, keinotekoista, hienovaraista, fragmentaarista, suurpiirteistä, kokeilevaa, intiimiä, analyyttistä, traditionaalista, jännittävää, hykerryttävää, haukotuttavaa, menetelmällistä, tylsistyttävää, mielenkiintoista, tyhjänpäiväistä, tyhjää, ylipäänsä mitään tai ei-mitään, valehtelee tai on muuten vaan pihalla.

8 kommenttia:

 1. "Se musiikkikriitikko tai rokin sisäpiiriläinen, joka löytää Olavi Uusivirran Preeriasta jotain oivaltavaa, kyseenalaistavaa, uutta, valheellista, lyyristä, virkistävää, kaunista, tavanomaista, rumaa, arvokasta, anarkistista, systemaattista, arvotonta, totuudellista, keinotekoista, hienovaraista, fragmentaarista, suurpiirteistä, kokeilevaa, intiimiä, analyyttistä, traditionaalista, jännittävää, hykerryttävää, haukotuttavaa, metelmällistä, tylsistyttävää, mielenkiintoista, tyhjänpäiväistä, tyhjää, ylipäänsä mitään tai ei-mitään, valehtelee tai on muuten vaan pihalla."

  Mielipiteet on persereikiä.

  VastaaPoista
 2. Millon sä muuten alat tekemään yhden sanan kritiikkejä näistä uusista "yhden sanan runoista", joista skidit on ihan innoissaan? :D

  VastaaPoista
 3. Ehdin juuri toisaalla (Luutii) sanoa, että nykyään runomaailmassa törmää päättömyyksiin harvemmin kuin vielä vuosi sitten. Mutta nyt vastaan kävelee tämä Sanakirja, josta kerrotaan kustantajan sivulla mm. seuraavaa:

  Sanakirjan lukija on kielessä vieraana, matkalla. Tällöin kieliopin ja sanakirjamerkitysten keinotekoisuus, sisäänrakennettu poeettisuus tulee esiin. Kieli kääntyy kielen sisällä ja liukuu toiseen kieleen: teos on monikielinen samalla tavoin kuin maailma jossa elämme.


  Elkää!

  VastaaPoista
 4. Se on toisinpäin. Persereiät ovat mielipiteitä, sosiaalisia konstruktioita, runoilijan fantasiaa.

  VastaaPoista
 5. Niin tai näin, minä kirjoitan vain objektiivisia analyysejä sekä neutraaleihin tosiseikkoihin rinnastuvia runoja. Olen luopunut perser... tai siis mielipiteistä.

  VastaaPoista