sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kaken lista

Koska olen Teemu Mannisenkin sanoin kesytetty, niin julkaistakoon ihan suoraa kehräystä: Kaken lista (enimmäkseen ajankohtaisista) hyvyyksistä

a. Uusin Tuli&Savu.

Komea numero niin visuaalisesti kuin sisällöllisestikin. Edellinen sen sijaan tökki visuaalisesti eikä onnistunut kiinnostamaan Kakea. Numero 64 jyrää.

b. Hannu Helinin kahjous, joka näkyy myös runoissaan.

Olen oppinut vähitellen arvostamaan ja kovasti.

c. Jannekortteisuus.

En ole lukenut teostaan kokonaan läpi, olen vain kerran kuullut hänen lausuvan runojaan, mutta toimintansa on aseistariisuvaa. Myönnän olleeni aluksi melko skeptinen.

d. Luutii.

Mainio blogi. Voisin mainita muitakin blogeja, mutta nyt vain tämä. Siellä syntyy tavan takaa keskustelua, ulkoasu on blogien parhaimmistoa ja alkuperäinen idea koota yhteen moinen nippu kynäilijöitä on erinomainen. Kunnia kuuluu tietenkin myös kaikille niillä, jotka käyvät kommentoimaan, eikä vain bloggaajien itseille.

e. TURUN RUNOSEMINAARI 11. marraskuuta 2011 · 13:00 - 16:00.

Käyn runotilaisuuksissa todella harvoin. Keskimäärin kerran vuodessa, joskus kaksi kertaa. Mutta jos löydän aikaa, niin yritän soluttautua yleisöön. Tiedotteessa (kiitos Tapanille) luvataan "keskustelua runouden pyhistä arvoista ja kokeellisuudesta". Paikalla on  puhumassa mielenkiintoinen nippu ihmisiä: Mervi Kantokorpi (HS), Harri Veivo (Pariisi, myös toinen alustaja), Leevi Lehto (ntamo), Henriikka Tavi (Tuli&Savu), Timo Hännikäinen (ex-runoilija), Joni Pyysalo (runoilija ja toimittaja), Sami Liuhto (alustus: Suursiivous sikalassa) sekä Tapani Kinnunen (seminaarin pj.) sekä mystinen jokeri, syksyn "kuuma" runonimi.

f. Vastakaanon. Suomalainen kokeellinen runous 2000-2010 (Poesia).

Kirja, jonka ilmestymistä en malta odottaa. Odotan yhtälailla arvosteluja sekä niitä seuraavia arvostelusotia!

2 kommenttia:

  1. Sä alat Kake olla trendinhaistajana niin eliittinenä, että sun pitäs alkaa tehdä semmosia "nousussa / laskussa nyt" -juttuja.
    terv. Innokas lukija jo vuodesta 2 jaa (jälkeen avantgarden alun)

    VastaaPoista
  2. Hee, seuraavaan listaan merkitään tietenkin nousijat ja laskijat nuolilla ja niiden edellinen sijoitus sulkeisiin!

    Voisin ryhtyä julkaisemaan säännöllisesti myös "tarpeellista tavaraa" -palstaa jolla jakelisin shoppailuvinkkejä.

    VastaaPoista