torstai 17. marraskuuta 2011

Kaikki kritiikin sanat ovat peräisin Voima-lehden Vastakaanon-kirjan kritiikistä, joka on koostettu Vastakaanon-kirjan lauseista.


Kun mistään ei ole kyse

Juri Joensuu & al.: Vastakaanon. Osuuskunta Poesia 2011, 490 s.

Monet runoilijat sikiävät, karkaavat päästä. Ainoa todella radikaali kirjallinen teko on väistämättömän sekava olo. Runous ei ole aivan selvää. Kuten on jo varmaankin tullut selväksi, tärkeämpi kuin mikään näistä saavutuksista oli pelkkä esimerkki, jota jopa laajat joukot pystyisivät ymmärtämään: Kristus (jos siihen ylipäänsä on tarvetta).

On huomionarvoista, että runous voisi antaa Poesia-kustantamolle. Tästä syystä runoilijat ovat rohkeita ja hyvännäköisiä.

Usko minua, kirjallisuuden suurin haaste tulevaisuudessa on koostettu kokonaan Vastakaanon-kirjan lauseista. Tämä antologia on siis hyvä pitää mielessä. Kirjoituspalkkio on lahjoitettu mulle.

KIRJALLISUUS

5 kommenttia:

 1. Tätä pitäisi tietenkin jatkaa kritiikin kritiikillä, jonka kaikki sanat ovat peräisin Yhden Kaken Kun mistään ei ole kyse -tekstistä, jonka kaikki sanat ovat otettu Voima-lehden Vastakaanon-kirjan kritiikistä, joka on koostettu Vastakaanon-kirjan lauseista.

  Jo on.

  VastaaPoista
 2. mutta siinä olisi kyse tavuista. seuraava saa valita kirjaimia.

  VastaaPoista
 3. Missä viipyy mopoautorunosukupolven kapina?

  Kirjoitan siitä kohta Parnassoon.

  VastaaPoista
 4. http://static.iltalehti.fi/lukijankuva/mopoauto2SH_lk.jpg

  VastaaPoista