tiistai 17. huhtikuuta 2012

varoittava esim. Esa

Sitte ku se kuuluisuus tuli, niin Esa ei ollu valmis. Tai siis, ei se niinku  heti oireillu. Oli helkkarin hienoo ku kaikki tunsi sen ja tarjos sille bissee baareissa. "Ooks sä se Esa siitä runokokoelmasta?" mimmit kyseli, ja Esa ei siis todellakaan viettänyt montaa yöt ilman naisseuraa. Pari vuotta sill meni aika hyvin, mut eihän herkkä runonpoika sellasta kestä. Esa alko muuttuu aika nopeesti ku pillerit ja tiukka viina tuli mukaan peliin. Siitä tuli hiljanen ja jotenki vaivaantunu ihmisten seurassa. Ja sitte se alko vältellä muita ihmisii. Pikkuhiljaa sitä näky vähemmän ja vähemmän. Lopulta se vaan jäi kämppäänsä eikä liikkunu enää missään, eikä me ei kuultu siitä yhtään mitään.

En tiedä koska se tuli sieltä kämpästä lopulta ulos, mut ootteks te nähneet sitä partasuista miestä pitkässä likaisessa takissa ku kävelee aina kesäsin Koskelantiellä, siinä terveysaseman tienoilla, kolme askelta eteen, kaksi taakse ja sitten se kääntyy ympäri, potkii maata tai liikennemerkkiä eikä koskaan kato ketään silmiin? Se on Esa. Ja nykyään ku aikuiset toruu teini-ikäisii lapsii bissen kanssa leikkimisestä siellä Esan entisillä nurkil, niin niis jutuis on aina varottava esimerkki Esa.

2 kommenttia:

  1. Hyvä meininki!

    Tuu Turkuun ens marraskuussa, kun täällon Runoviikko.

    Voisit huudella mun ja Salusjärven väliin runoseminaarissa...

    VastaaPoista
  2. Saatan mä sielä pyörähtääkin. KIrjiotinhan edellisestä kerrasta raportinkin http://runokorjaamo.blogspot.com/2011/11/runoseminaari-sana-sanalta-pala-palalta.html

    VastaaPoista