perjantai 24. huhtikuuta 2009

Kokeilu uuden kritiikin sävelin

Yritän ottaa Tuli & Savu –työryhmän kritiikin kritiikistä opikseni ja kokeilen kuin onnistun toteuttamaan uuden kritiikin ohjelmaa.

Arvostelu: Kati Neuvonen, Naku. poEsia, Nihil Interit. Helsinki 2009.

Kun katson Kati Neuvosen esikoisteosta samanaikaisesti kirjoittaessani arvostelua (jottei lukukokemus unohtuisi), niin kymmensormijärjestelmän osaamisesta on paljon etua. Samalla Tuli & Savu –työryhmän pyynnöstä tyhjennän pääni kaikista valmiista mielikuvista, joiden avulla teosta ei kuitenkaan voi ottaa haltuun. Ping!

Objektiivisesti arvioituna Kati Neuvonen on runouden Tommy Taberman, paitsi kun ei saanut vertailla, niin ei ole kuin mitään. Ja kun ei saa vertailla, niin en voi muuten arvioida sitäkään, että onko kyseessä nk. kokeileva teos, koska teoksen kokeiluvuus voi paljastua vain vertaamalla teosta toisiin teoksiin.

K. Neuvosen teosta on myös ilmeisen vaikea siteerata sillä se sisältää ainakin seuraavat sanat ja ilmaukset, joista jotkut mainitaan useaan kertaan, ja joita ei ilman ikärajaa luettavissa olevassa blogissa tulisi mainita: kahden miehen ja yhden naisen voileipä, rakastelu, tyttöjen alushousut, penis, kohtu, selibaatti, handjob, humalahakuisuus, sänkyyn sitominen, rinnat, masturbointi. Ikävä kyllä nyt käy niin, että hylättyäni valmiit mielikuvat, jotka normaalisti täyttävät pääni, en kykene ottamaan teosta haltuuni lainkaan.

Lainaan siis muiden valmiita mielikuvia ja totean:

1) Jumalauta Kati! Ei sanaakaan ilmastonmuutoksesta.

2) Kumarrus ja suositus apurahatoimikunnalle: Jos pitää valita Marjo Isopahkalan ja Kati Neuvosen välillä, niin valitkaa Marjo, mutta jos pitää valita Kati Neuvosen ja Mika Terhon välillä, niin valitkaa Kati. 2000e/kk olisi minusta ihan kohtuullinen korvaus, mutta koska olette niin köyhiä ja kipeitä, niin heittäkää nyt edes se 1200–1300e/kk.

Yks Kake

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti